labs
Labs vrije O-ringen
 

"Labs vrij" betekent vrij van stoffen die lakprocessen negatief beïnvloeden. ”Labs vrij” betekent tevens vrij van siliconen, maar gaat dus nog verder. "Labs vrije” O-ringen worden hoofdzakelijk in de lakstraten van de automobielindustrie toegepast.

 

Deeltjes die het lakproces negatief beïnvloeden zoals bijvoorbeeld siliconen, vetten, wassoorten, enz. leiden bij het lakken tot kratervormige plekken in de natte lakfilm.
Om aan te tonen dat de O-ringen "Labs vrij” zijn bestaan er op het ogenblik verschillende klantspecifieke testvoorschriften.

 

Erkende laboratoria en wetenschappelijk technische verenigingen of overheidsinstanties informeren over de certificeringen met betrekking tot het materiaal.

Helaas zijn de meeste certificeringen op nationale voorschriften gebaseerd en worden ze ook binnen Europa zelden internationaal erkend.

Het gevolg hiervan is een veelvoud aan certificeringen, zelfs voor gelijke of gelijksoortige toepassingen. Naast de gebruikelijke eisen die aan O-ring-materialen worden gesteld, worden bij bepaalde toepassingsgebieden bijzondere eisen respectievelijk certificeringen betreffende de geschiktheid van de materialen vereist.

Vooral daar, waar afdichtingen in de veiligheidstechnische, voedingsmiddelen- en medische industrie worden toegepast, is een reglementering en controle van de gebruikte materialen zinvol.
Hiertoe behoren certificeringen voor de volgende toepassingen :
– gasinstallaties, gasapparaten gasvoorziening
– drinkwaterinstallaties, drinkwatervoorziening
– levensmiddelenindustrie
– zuurstoftoepassingen
– brandpreventie

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Oliekeerringen