Waarom Dichtomatik

 

Bedrijfsfilm

 
Alle afdichtingsknowhow onder één dak

Dichtomatik is specialist op het gebied van technische afdichtingen, uitsluitend afdichtingen. Wij vinden het onze voornaamste taak om klanten snel van de gewenste afdichting te voorzien. Ons omvangrijke assortiment – op dit moment kunnen we ruim 55.000 verschillende typen afdichtingen uit voorraad leveren – wordt daarom steeds verder uitgebreid.

Voortdurend ontwikkelen wij maatwerk, afdichtingsvarianten die onze dienstverlening compleet maken. Onze servicemedewerkers kunnen op zo’n 115.000 van deze, voor klanten speciaal vervaardigde, varianten teruggrijpen en deze direct uitleveren. In het hoofdmagazijn in Hamburg beschikken wij momenteel over 12 computergestuurde hoogbouwstellingen op een oppervlakte van 6000 m2. De nevenvestigingen houden bovendien voorraden aan die op de speciale behoeften van de plaatselijke markt zijn afgestemd. Tussen bestelling en levering liggen maar een paar stappen die volledig zijn geautomatiseerd. Zo verzenden wij alleen al in Europa 7500 posities met verschillende afdichtingen per dag.

Dichtomatik werkt altijd aan verbeteringen. Processen worden geoptimaliseerd, de service uitgebreid. De klant kan rekenen op de allerbeste ondersteuning voor wat betreft snelheid, flexibiliteit en toepassingstechnisch advies en dat maakt Dichtomatik tot eendichtomatik gewaardeerde partner.

www.dichtomatik.nl

Onze webshop biedt u een virtueel kijkje in het magazijn. Hier vindt u gegevens over de verkrijgbaarheid van alle standaardafdichtingen. Met een persoonlijk wachtwoord kunt u uw prijzen bekijken en zo kunt u 24 uur per dag informatie aanvragen en bestellingen plaatsen.

Kwaliteit
In 1995 kreeg Dichtomatik het DIN ISO 9001 certificaat toegekend en sinds 2000 de procesgeoriënteerde versie: 2000. Onze belangrijkste leveranciers hebben de kwalificatie ISO/TS 16949 ofkwaliteit QS 9000, zodat wij ook producten kunnen leveren die volgens deze richtlijnen zijn vervaardigd. Wij kijken dus niet op van termen als bemonstering volgens VDA-normen, 8D-methodiek, documentatie van cpk- en ppk-waarden, statistische procescontrole (SPC), FMEA foutenanalyse, de PPAP procedure voor productvrijgave, het waarborgen van ppm-waarden, kalibratie of IMDS-databankregistratie.

Voor elke behoefte de juiste productiemethode
Onze wereldwijde connecties met eersteklas producenten maken Dichtomatik sterk en flexibel en stellen ons in staat voor iedere opdracht altijd de meest geschikte productiemethode te kiezen.

Compressiemethode, spuitgieten, ther-moplastisch spuitgieten, verspanen en stansen zijn onze voornaamste productiemethoden. Afhankelijk van devoor elke behoefte vorm behoren doorsneden van ca. 1-1400 mm (uitgedrukt in mm, inch of duim) tot het standaardprogramma. CAD- en FEM-software vormen de verbinding tussen verschillende ontwikkelingsafdelingen.

Het zit ‘m in de juiste mix
Het vinden van het juiste materiaal voor iedere specifieke toepassing of het aanpassen van al aanwezige materialen maakt bij Dichtomatik deel uit van het standaardadvies. Bovendien kunnen wij bij speciale behoeften eigen materialen creëren. Door middel van hoogst moderne ontwikkelprocédés hebben we bijvoorbeeld voor de hydrauliek branche een polyurethaan materiaal ontwikkeld met merkbaar betere eigenschappen op het gebied van drukvervormingsrest, hydrolysebestendigheid, slijtvastheid, extrusieweerstand en montage.juiste mix

Uw probleem is onze uitdaging
Onze toepassingstechnici ontvangen dagelijks aanvragen voor o.a. technisch advies, constructie van inbouwruimtes, wijzigingsconstructies en aanpassing van standaardafdichtingen aan veranderde omgevingseisen. Als afdichtingsspecialisten met jarenlange ervaring zijn ze uitstekend op de hoogte van alles wat te maken heeft met applicaties en materialen en werken ze nauw samen met klanten en leveranciers. Hun taak bestaat naast het ontwikkelen van toepassingsspecifieke artikelen en het aanpassen van uitvoeringsvormen en materialen tevens uit het begeleiden van fabricagereeksen tot serieproducten.

Toepassingsexpertise
Voor enkele branches heeft Dichtomatik een specialistische toepassingskennis ontwikkeld. Vele jaren nauwe samenwerking met fabrikanten binnen bijvoorbeeld de aandrijftechniek hebben geleid tot een bijzondere toepassingsexpertise, waaruit bij Dichtomatik veel eigen productontwikkelingen zijn voortgekomen.

Statische toepassingen
Het hele scala van statische afdichtingen (O-ringen, rondsnoeren, X-ringen, afdichtingskappen, gelijmde afdichtingen enz.) is leverbaar in alle denkbare afmetingen, in millimeters, inches en internationale standaarden. De vele materialen, ook DIN-DVGW-, volgens FDA-, NSF-, ACS-, KTW- en WRC-goedgekeurd, voldoen aan alle wensen.

Translatorische bewegingen
Zuiger- en stangafdichtingen, manchetten, afstrijkers, geleideband en -ringen voor hydraulische toepassingen zijn uit voorraad leverbaar in talloze standaardmaten vervaardigd van NBR, PTFE en PU, symmetrisch en asymmetrisch, met en zonder extra veer. Ook toepassingsspecifieke veranderingen van de uitvoeringsvorm of het materiaal zijn mogelijk.

De functie en levensduur van een hydraulische of pneumatische cilinder hangen in belangrijke mate af van de onderlinge afstemming van de gebruikte afdichtingselementen. Onze ervaringen met het samenstellen van afdichtingen, geleidingen en afstrijkers tot één systeem hebben een zeer gunstige invloed op de duurzaamheid.

Roterende bewegingen
Naast oliekeerringen in de standaarduitvoeringen met en zonder extra lip, vervaardigd uit NBR en FPM, omvat ons assortiment ook speciale uitvoeringen met geheel met elastomeer ommantelde metalen onderdelen, dubbele stof- of afdichtingslip en verstevigde dichtlip voor hogere druk. Modelonafhankelijke fabricage, grote doorsneden, gemodificeerde materialen (VMQ, EPDM, ACM enz.) en aanpassingen aan de gewenste applicaties behoren evenzeer tot ons aanbod zoals b.v. V-ringen, axiale afdichtingen en radiale afdichtingen voor draai- en zwenkbewegingen.

Vormdelen die geen wens onvervuld laten
Jarenlange ervaring met het ontwikkelen van afdichtingen maakt Dichtomatik bij klantspecifieke oplossingen tot een competente partner. De vraag naar vormdelen van kunststof of kunststof-metaalverbindingen of de combinatie van verschillende materialen tot één afdichtingselement wordt de laatste jaren steeds groter.

Alles compleet bij de reparatie

Voor reparaties in zeer uiteenlopende branches maken wij onderdelenkits. Deze kunnen alle afdichtingen bevatten die nodig zijn om een apparaat te laten functioneren. Deze onderdelensets worden aangevuld met overige klantspecifieke slijtdelen. Alle kits worden geleverd in een voor verkoop geschikte skin-verpakking, die op verzoek wordt voorzien van speciale etiketten of barcodes.

 


Wij willen voor onze klanten de eerste keus zijn.

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Oliekeerringen